Månedens dikt

Han går foran hele veien

Herren selv går foran 
hele veien.
Hver dag som demrer, 
kan du minnes det.
I bratte bakker,
og på solskinns-sletter,
i storm og stille 
vil han være med.

Herren selv går foran 
hele veien,
sitt folk han fører 
til det gode land.
Den Herre Jesus 
lovet sine venner
gå med hver dag, 
og aldri svikter han.

Herren selv går foran 
hele veien.
Han verner og velsigner, 
stund for stund.
Så skal vår livsferd lykkes, 
vi når målet.
Og vi vil prise ham 
av hjertens grunn.

Trygve Bjerkrheim 1979 

Nyhetsbildegallerier

Aktuelt

torsdag
sep022010

Fordelaktig å bli medlem av Trygve Bjerkrheims venner

Den som tegner medlemskap i Trygve Bjerkrheims venner nå, får som velkomstgave CD-platen "Trygve Bjerkrheims beste" med de mest kjente sangene i forskjellige innspillinger.

Hva er fordelen med å bli medlem i Trygve Bjerkrheims Venner? Da er du med og støtter opp om arven etter dikteren Trygve Bjerkrheim, og du bidrar ikke minst til at sangene hans holdes levende og aktuelle. Dessuten får du tilsendt informasjon om arbeidet og støtter sakene som styret arbeider med. Denne hjemmesiden forteller noe om aktivitetene, og du kan lese årsmeldingene her.

Oppgi navn, adresse, telefon og fødselsår og send til Trygve Bjerkrheims venner, ved Henry Vestreng, Tittutveien 4, 0668 Oslo.

Du kan også sende de samme opplysningene på epost til Hans Kristoffer Goa, som er en ivrig  medlemsverver: hgoa@nlm.no

Hvis du vil bruke telefon, kan du prøve Hans Kristoffer Goa, telefon 51 65 17 07 eller 416 33 363  eller Inger Holter, telefon 22 69 66 76

Kontingenten er 150 kroner for enkeltpersoner og 200 for ektepar. Beløpet kan betales til Trygve Bjerkrheims Venner, konto 3000 25 00015.

mandag
aug302010

Har du lydopptak av Bjerkrheim?

Trygve Bjerkrheim deltok på arrangementer og ble intervjuet i mange sammenhenger. Har du gamle opptak på lydbånd eller kassett som vi kunne ta vare på i Trygve Bjerkrheims venner?

Du trenger ikke gi dem fra deg, men låne oss opptakene, slik at vi kan kopiere dem og overføre dem til lydfiler. Muligens kan vi legge ut lydfiler på denne hjemmesiden. Ta kontakt med styremedlem Henry Vestreng, telefon 907 52 777.

onsdag
jun092010

Bjerkrheim-kantaten på 15 stader

Kantaten Det strøymer ei livselv av lukke, som inneheld 17 av Trygve Bjerkrheim sine songar og dikt, er nå framført på 15 stader, av Jæren Kammerkor under sin dirigent Ingunn Bjorland.

Fyrste helga i juni var turen komen til Lyngdal fredag, Kristiansand og Mandal laurdag og i Salem, Stavanger, sundag kveld. ”Konkurransen” dei hadde sundag var at Whitney Houston song for ca 13.000 i den nye skøytehallen Sørmarka Arena i Stavanger. Ho fekk terningkast 3 i Stavanger Aftenblad, men dei som var i Salem og fekk oppleva Jæren Kammerkor og Lage Wedin, ga ”trampeklapp” som kunne tyda på terningkast 6!

Som solist var også denne gongen med svensken Lage Wedin, som var han som gjorde songen Det er makt i de foldede hender landskjent då han som 17 åring, for snart 50 år sidan, song den inn på plate. Og det er ein av dei mest spelte songane i NRK Ønskekonserten si historie.

Det er Hans Kristoffer Goa, tidlegare formann i TBV, som har skrive mellomtekstane til kantaten, og han er også med som tekstformidlar. – Det er Sigvald Tveit som har komponert og arrangert kantaten for blanda kor.

Biletet er frå den gongen Lage Wedin (t.v.) vart heidra som æresmedlem i Trygve Bjerkrheims Venner.

Plakaten for konsertane kan du sjå her.