Månedens dikt

Han går foran hele veien

Herren selv går foran 
hele veien.
Hver dag som demrer, 
kan du minnes det.
I bratte bakker,
og på solskinns-sletter,
i storm og stille 
vil han være med.

Herren selv går foran 
hele veien,
sitt folk han fører 
til det gode land.
Den Herre Jesus 
lovet sine venner
gå med hver dag, 
og aldri svikter han.

Herren selv går foran 
hele veien.
Han verner og velsigner, 
stund for stund.
Så skal vår livsferd lykkes, 
vi når målet.
Og vi vil prise ham 
av hjertens grunn.

Trygve Bjerkrheim 1979 

Nyhetsbildegallerier

Aktuelt

mandag
aug302010

Har du lydopptak av Bjerkrheim?

Trygve Bjerkrheim deltok på arrangementer og ble intervjuet i mange sammenhenger. Har du gamle opptak på lydbånd eller kassett som vi kunne ta vare på i Trygve Bjerkrheims venner?

Du trenger ikke gi dem fra deg, men låne oss opptakene, slik at vi kan kopiere dem og overføre dem til lydfiler. Muligens kan vi legge ut lydfiler på denne hjemmesiden. Ta kontakt med styremedlem Henry Vestreng, telefon 907 52 777.

onsdag
jun092010

Bjerkrheim-kantaten på 15 stader

Kantaten Det strøymer ei livselv av lukke, som inneheld 17 av Trygve Bjerkrheim sine songar og dikt, er nå framført på 15 stader, av Jæren Kammerkor under sin dirigent Ingunn Bjorland.

Fyrste helga i juni var turen komen til Lyngdal fredag, Kristiansand og Mandal laurdag og i Salem, Stavanger, sundag kveld. ”Konkurransen” dei hadde sundag var at Whitney Houston song for ca 13.000 i den nye skøytehallen Sørmarka Arena i Stavanger. Ho fekk terningkast 3 i Stavanger Aftenblad, men dei som var i Salem og fekk oppleva Jæren Kammerkor og Lage Wedin, ga ”trampeklapp” som kunne tyda på terningkast 6!

Som solist var også denne gongen med svensken Lage Wedin, som var han som gjorde songen Det er makt i de foldede hender landskjent då han som 17 åring, for snart 50 år sidan, song den inn på plate. Og det er ein av dei mest spelte songane i NRK Ønskekonserten si historie.

Det er Hans Kristoffer Goa, tidlegare formann i TBV, som har skrive mellomtekstane til kantaten, og han er også med som tekstformidlar. – Det er Sigvald Tveit som har komponert og arrangert kantaten for blanda kor.

Biletet er frå den gongen Lage Wedin (t.v.) vart heidra som æresmedlem i Trygve Bjerkrheims Venner.

Plakaten for konsertane kan du sjå her.

onsdag
jun092010

Han står på for TBV

Hans Kristoffer Goa måtte trekke seg som formann i Trygve Bjerkrheims Venner fra august 2009. Han har likevel vært aktiv for foreningen, blant annet med sangkvelder og konserter.

 Foto: Simon Lødemel

Det ble en ”brå slutt” for Hans Kristoffer Goa som formann for TBV. I april i fjor (2009) ble han gjenvalgt for nye to år, etter å ha vært foreningens leder siden starten i 2005. Vel to måneder etter ble han innlagt øyeblikkelig på sykehus i Stavanger. Legen fryktet hjerteinfarkt, men heldigvis var det ikke det. Hans fastlege mente likevel at han burde ”trappe” ned noe av aktiviteten, og anbefalte han til å dele oppdraga i to grupper: 1) Det som er givende og 2) Det som er krevende. Å være formann i et styre mente legen var krevende.

Hans Kristoffer har likevel bevart sin iver og kjærlighet for arbeidet i TBV. Første helga i juni var han sammen med Jæren kammerkor og Lage Wedin på fire konserter med kantaten Det strøymer ei livselv av lukke. Og han får fremdeles mange spørsmål om å ta sangkvelder med tema "TAKK FOR SANGEN! Trygve Bjerkrheims liv og diktning".

I vår hadde han slike samlinger i Gand kirke i Sandnes og i Bekkefaret kirke og i St. Petri kirke i Stavanger. Til høsten skal han arrangere sangkvelder på tre nye steder; Kvitsøy Bedehus søndag 3. oktober (lørdag 2. skal han tale på NLMs bøssetømmingfest samme sted). Tirsdag 5. oktober om kvelden kommer så turen til Sandnes der han, sammen med Odd Dubland, skal være gjest i Metodistkirken. Og to uker senere, onsdag 20. oktober, er det formiddagstreff i Hillevåg kirke i Stavanger (som bl a omfatter de som bor omkring Fjelltun Bibelskole). Her skal Sven Viste være med, som han også skal på Kvitsøy.

På alle steder blir det anledning å få kjøpe CD’en Trygve Bjerkrheims beste. Her er 15 av de mest kjente TB-sangene med. Og det er også anledning å få tegne seg som medlem i Trygve Bjerkrheims venner! Og alle nye medlemmer får den CD’en som velkomstgave!