Månedens dikt

Han går foran hele veien

Herren selv går foran 
hele veien.
Hver dag som demrer, 
kan du minnes det.
I bratte bakker,
og på solskinns-sletter,
i storm og stille 
vil han være med.

Herren selv går foran 
hele veien,
sitt folk han fører 
til det gode land.
Den Herre Jesus 
lovet sine venner
gå med hver dag, 
og aldri svikter han.

Herren selv går foran 
hele veien.
Han verner og velsigner, 
stund for stund.
Så skal vår livsferd lykkes, 
vi når målet.
Og vi vil prise ham 
av hjertens grunn.

Trygve Bjerkrheim 1979 

Nyhetsbildegallerier

Aktuelt

fredag
feb182011

Bjerkrheim-sang på ny CD-plate

Egil Helland er kjent som leder for den etterspurte sanggruppa Quartz. Nå har han utgitt en CD der han synger solo. Plata heter "Blå toner fra Østmarkskapellet". På spor 1 kan vi høre Bjerkrheim-sangen: "Du eig eit rom i Jesu hjarta".

Egil Helland og familien har ofte gått tur til Østmarkskapellet, i skogsområdene mellom Enebakk og Oslo. Der traff han Ørnulf Melbostad, som har vært en ivrig og dyktig organist under sportsandaktene søndag kl. 12. De "fant tonen" sammen, og det er blitt til CD-platen "Blå toner fra Østmarkskapellet". Platen inneholder 12 sanger med god kristen sang og musikk. Noen er godt kjent fra før, andre er mindre kjent.

Det første kuttet er altså: "Du eig eit rom i Jesu hjarta". Teksten er av Trygve Bjerkrheim og melodien av Arild Berstad.

For den som liker sanger med et godt budskap og klar formidling, i en lett jazzinspirert versjon, er denne platen virkelig å anbefale.

Den er å få kjøpt i kristne bok- og musikkbutikker. Det er Prima Music som distribuerer, noe du kan vite om hvis butikken ikke har hørt om platen. Platen er utgitt på forlaget ebmedia, som har hjemmeside www.ebmedia.no Platen kan anskaffes også via denne siden.

Hvis du vil vite mer om sanggruppa Quartz, kan du bruke denne linken: http://quartz.egil.net

onsdag
okt272010

Ny Bjerkrheim-musikk ved Tim Rishton

Da Bjerkreim kyrkje nylig hadde 175 års jubileum, inngikk en konsert ved kantor Tim Rishton i programmet. Fredag 10. september urfremførte kantoren med kor og orgel et nytt verk til tekst av Bjerkrheim. 200 personer var til stede på konserten.

Kantor Tim Rishton er tydeligvis en stor kapasitet. På nettsiden hans, www.rishton.no kan du lese mer om utgivelsene og konsertene hans, og hans syn på konsertvirksomhet.

Verket har tittelen Takksemd. Noteheftet på 30 sider og melodiene i elektronisk form finner du på våre ressurs-sider.

torsdag
okt072010

Takk for sangen-arrangementer

Solveig og Hans Kristoffer Goa og Odd Dubland har vært på Bjerkrheim-arrangementer både i Metodistkirken i Sandnes og Metodistkirken i Stavanger. Du kan lese om arrangementene her.