Månedens dikt

Han går foran hele veien

Herren selv går foran 
hele veien.
Hver dag som demrer, 
kan du minnes det.
I bratte bakker,
og på solskinns-sletter,
i storm og stille 
vil han være med.

Herren selv går foran 
hele veien,
sitt folk han fører 
til det gode land.
Den Herre Jesus 
lovet sine venner
gå med hver dag, 
og aldri svikter han.

Herren selv går foran 
hele veien.
Han verner og velsigner, 
stund for stund.
Så skal vår livsferd lykkes, 
vi når målet.
Og vi vil prise ham 
av hjertens grunn.

Trygve Bjerkrheim 1979 

Nyhetsbildegallerier

Aktuelt

lørdag
apr232011

Vakker salmejazz i Nain

Fra hjemmesidene til Vossajazz:

Foto: Sigvor Mala

Bjerkrheim-jazz vart ei vakker oppleving for dei mange oppmøtte i Nain på sundag. Dei sterke tekstane til Trygve Bjerkrheim vart framhevd av Ole Arne Steinkopf sine jazza melodiar og arrangement. Frøydis Grorud (saksofon/fløyte) og resten av bandet sørga for eit stødig svingande komp og nydelege soloar, mens Ole Strøm og Marilen Jørgensen Våge overbeviste med vakker og engasjerande vokal. Då det veldige koret (som var både geografisk og aldersmessig mangslungent) stemma i for fullt var det ikkje langt frå at taket letta frå det åttekanta gudshuset og gav Herren sjølv fritt innsyn til lovprisinga.

Foto: Sigvor MalaFoto: Sigvor Mala

 

torsdag
apr072011

Fullt hus i Skåre kulturkirke

Stort kor og kvalitetsorkester ledet av Olav Arne Steinkopf. Foto: Tom LandåsDe var spente på om det ville komme nok folk på konserten med Bjerkrheimjazz i Skåre kulturkirke 3. april. Men det ble kø og ca. 140 til stede. Et flott kor med ca. 35 sangere og band ga en fantastisk konsert, forteller Bjørg Lund.

Haugesunds egen oppleser, Agnes Lunde, bidro med diktlesing mellom sangene. - Det var utrolig å få oppleve allsangen under "Det er makt i de foldede hender" Dirigent Tone Synnøve Ø. Steinkopf klarte å få med publikum på en fin måte.

onsdag
mar302011

Bjerkrkheim-konserter i april

Under ledelse av Olav Arne Steinkopf blir det en rekke konserter i april 2011. Se listen over arrangementer til venstre. Frøydis Grorud (bildet) er en av de kjente musikerne som deltar.

Olav Arne Steinkopf er kantor og jazzpianist, og han har komponert nye melodier og nye arrangementer til Bjerkrheim-tekster. Konsertene markedsføres under tittelen Bjerkrheim-jazz. "Et musikalsk uttrykk varierende fra latin, swingjazz og funk til rolige, vakre jazzballader."

 

Frøydis Grorud, som her er presentert med sin saksofon, er musiker på heltid og kjent blant annet fra fjernsynsprogrammer.

Konsertene er i Hana kirke, Sandnes, Nærbø kirke, Betlehem, Hinna, Skåre kulturkirke og Nain bedehus, Voss.